Zwarte eikenhouten tafels

Positie
Van hoog naar laag sorteren

100 per pagina

23 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

100 per pagina

23 artikel(en)

Zwarte eiken eettafels

Een zwarte eiken eettafel is helemaal van deze tijd. Zwart wordt steeds meer toegepast in de interieurbranche en ook bij tafels. Voorheen zagen we de zwarte metalen onderstellen al, maar zelfs het blad mag nu zwart eiken zijn. Het past helemaal in de industriële woonstijl. Ga jij voor een zwart eiken blad, een tafel met zwart metalen onderstel of een combinatie van beide?

Eettafels met zwart hout

Zwart metaal. Zwart hout. Overal wordt zwart toegepast, dus waarom geen eettafel van zwart hout? Zwart afgewerkt hout in combinatie met zwart metaal geeft jouw woonkamer een stoer, spannend karakter. Het is haast zonde om er stoelen om heen te plaatsen. Daarentegen kan je met de keuze van de juiste stoelen het plaatje helemaal afmaken. Kies voor een romantische touch met roze velours stoelen of ga voor stoer met bruine leren stoelen. Je kan er alle kanten mee op!

Zwart eiken blad

Voor een zwart eiken blad wordt gebruik gemaakt van een zwarte, donkere afwerkingsolie. Het hout wordt eerst goed geschuurd en geplamuurd. Vervolgens wordt het blad van top tot teen gecontroleerd. Wanneer het hout in perfecte staat is wordt het ingesmeerd met zwarte olie. Dit geeft een mooie egale zwarte kleur, maar indien gewenst is het ook mogelijk om het blad niet volledig te bedekken. Het hout schijnt in dat geval nog een beetje door de zwarte olie heen. Dit geeft een stoer effect aan jouw eiken tafel.

Zwart metalen onderstel

Een van de meest populaire onderstellen van dit moment: het zwarte metalen onderstel. De stoere, stevige metalen poten. Het ziet er niet alleen gaaf uit, maar is ook nog eens onverwoestbaar. De metalen poten zijn zo stevig dat hier niks mee kan gebeuren. Bij de afwerking van het metalen onderstel worden de poten in een zwarte poedercoating gezet. Dit is een zwarte lak die een egale kleur meegeeft aan het onderstel. Naast dat het er mooi uit ziet zorgt het ook voor bescherming van het metaal. Het voorkomt namelijk dat het metaal gaat roesten.

Maatwerk bij Meneer van Hout

Alle eiken tafels zijn maatwerk. Elk onderdeel wordt met precisie uitgezocht en met de hand behandeld en afgewerkt. Het team van Meneer van Hout bestaat uit een en al houtliefhebbers en creatievelingen. Ons team denkt met je mee en helpt je met het maken van bepaalde keuzes zoals de grootte, vorm en kleur van de tafel. Als jij op zoek bent naar een volledig zwarte eiken tafel adviseren wij om eens langs te komen in onze showroom in Veenendaal. In deze showroom ruik je het hout en zie je ons ware ambacht. Ontzettend veel mogelijkheden. Je kijkt je ogen uit. Tegelijkertijd is onze showroom de werkplaats en zie je waar het allemaal gebeurt. Een kijkje in de keuken van onze hout- en metaalbewerkers.