Oude eikenhouten tafels

Positie
Van hoog naar laag sorteren

100 per pagina

1 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

100 per pagina

1 artikel(en)

Oude eiken tafels

Een oude eikenhouten tafel heeft een unieke uitstraling. Het is over het algemeen gerecycled hout dat al tientallen jaren mee gaat. Het oud eiken is afkomstig van oude wagons of huizen. Een oud eiken tafel heeft zijn charme. Iedere plank is anders en dus uniek. Door de donkere, geleefde kleur geeft het je woonkamer een natuurlijke uitstraling. De gebruikerssporen maken een tafel van oud eiken karakteristiek.

Een tafel oud eiken kenmerkt zich door de vele noesten en scheuren. Dit geeft de tafel een industriële uitstraling. Door het ruime aanbod onderstellen kan je er overigens alle kanten mee op. Combineer de eiken tafel met oud eiken tafelpoten voor een antieke, klassieke look. Combineer met een wit stalen onderstel voor een veel frissere look. Het oud eiken komt zo in verschillende woonstijlen goed tot zijn recht.

Eiken tafel antieke uitstraling

Een oud eiken tafel is antiek. Het past helemaal binnen de klassieke woonstijl. In deze stijl bevinden zich namelijk niet alleen antieke meubels, maar ook donkere houtkleuren. Oud eiken is wat donkerder van kleur. Natuurlijk is het wel mogelijk om een antieke houten tafel een andere houttint mee te geven met behulp van de vele afwerkingsoliën en –lakken.

Oud eiken heeft al veel meegemaakt, maar krijgt op deze manier een tweede leven. Het is een bijzonder stukje geschiedenis dat in huis een nieuw plekje krijgt. Zie het als kunst. Het oude hout zijn bijvoorbeeld houten balken die hebben gediend als buitenhuren van oude huizen. Hoe mooi als het op deze manier een tweede leven krijgt? En wat voor een!

Oud eiken tafel op maat

Bij Meneer van Hout koop je een op maat gemaakte oud eiken tafel. In onze showroom in Veenendaal vind je meer dan 1000 verschillende soorten hout. Kies het oud eiken tafelblad dat jij mooi vindt als basis van de tafel. Ieder stukje hout is uniek. Het ene blad heeft daarom meer nerven en scheuren dan een ander blad. Zo bepaal jij helemaal zelf hoe het oud eiken tafelblad eruit komt te zien.

Vervolgens combineer je het blad met een onderstel. Een onderstel van staal of hout, er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Doe inspiratie op en laat je adviseren door ons gepassioneerde team.

Als de tafel compleet is, is het tijd voor de afwerking. Het blad kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Strakke hoeken of afgeschuinde hoeken. Het hout kan in verschillende tinten worden gelakt of geolied waardoor het hout een hele nieuwe uitstraling krijgt. Donkerder of juist lichter.

Wanneer je hebt gekozen voor een metalen onderstel kies je de poedercoating waarmee het onderstel wordt beschermd en een nieuwe kleur krijgt. Dit kan een blanke lak zijn maar ook wit, zwart of groen. Hoe ziet jouw eiken droomtafel eruit?